Whole Orange Cake
Ingredients
1 large whole orange, skin and all (please wash very good with hot water)
180g (6 1/2 oz) melted butter (no margarine)
3 eggs
1 Cup Caster Sugar
1,5 Cups of SR flour (self-rising flour)
180g (6 1/2 oz) melted butter (no margarine)
3 eggs
1 Cup Caster Sugar
1,5 Cups of SR flour (self-rising flour)
Directions
Pre-heat oven to 350 F.
Grease and flour your mold.
Cut your orange into quarters and process the whole orange, including skin and pith
(as long as the pith is not too thick).
Add all the other ingredients and process until mixed.
Bake for 40 - 45 minutes.
Self-rising flour:
2 Cups flour
1 Tbs baking powder
a dash of salt
1 Tbs baking powder
a dash of salt
Sift everything together and mix it well.
Lemon Zest Glaze
Ingredients
2 Cups Icing sugar2 Tbs finely grated lemon zest
1/3 Cup fresh lemon juice
Directions
In
a medium bowl, whisk together 2 cups icing sugar, 2
tablespoons finely grated lemon zest, and 1/3 cup fresh lemon juice
until smooth.
Rezept ergibt ca. 270 g self-rising flour
260 g Mehl
1 EL Backpulver
1 gute Prise Salz
Einfach alle Zutaten gut miteinander vermischen und
fertig.
1 EL Backpulver
1 gute Prise Salz
Der Kuchen klingt super spannend und vielen Dank für das Self-Rising-Flour-Rezept, total praktisch!
AntwortenLöschenLiebe Grüße, Mia
Liebe Mia,
Löschenfreut mich sehr, dass dir das Rezept gefällt. Der Kuchen ist wunderbar saftig und schmeckt ganz toll nach Orange. Hoffe du probierst ihn mal aus.
Liebe Grüsse, Laura
Ich habe heute schonmal ein Rezept mit ganzen Orangen gesehen ( die werden allerdings vorher gekocht). ( http://www.ndr.de/ratgeber/kochen/rezepte/rezeptdb6_id-8963_broadcast-1245_station-ndrtv.html )
AntwortenLöschenIst im Kuchenteig bei deinem Rezept gar kein Zucker drin?
Viele Grüsse
Sandra
Danke für den Hinweis, hab doch glatt 1 Cup Zucker vergessen :-) werde ich gleich verbessern.
AntwortenLöschenLg Laura